sociaal
Image Alt
  /  Nabehandeling

Nabehandeling


Het succes van de behandeling hangt af van de volgende factoren:

  • kwaliteit van de huid;
  • na-behandeling en zorg;
  • blootstelling aan verschillende externe factoren zoals zon.

4-6 weken na de eerste behandeling binnen 2 maanden volgt een tweede behandeling. Tijdens deze tweede behandeling worden de PMU gecorrigeerd indien nodig, omdat 30-50% van de gezette PMU verdwijnt na de eerste behandeling. De kleur na de behandeling kan als extreem donker worden ervaren, maar 40-50% van de pigment gaat verloren na ongeveer 7-10 dagen. Vind je de kleur te donker? Probeer dan vooral niet zelf de pigment te verwijderen en wacht geduldig een week af tot de zone van de behandeling geheeld/genezen zijn zodat de kleur kan vervagen. Na 4-6 weken is de genezing volledig voltooid en daarna moet de verloren pigment weer toegevoegd worden. Bij een problematische en vette huid kan dit uit verschillende correcties bestaan.

https://www.traditionrolex.com/15

Nazorg na genezingsproces

De behandelde huid blijft ook na genezing erg gevoelig voor zonlicht. Smeer je zone van de behandeling daarom altijd in met zonnebrand zodat de kleur niet veranderd.

Hoelang het pigment blijft zitten hangt af van hoe vettig de huid is. Hoe vetter de huid, dus te korter het pigment blijft zitten. Zweten en zonlicht kunnen ook zorgen voor een snellere vermindering van het pigment. Over het algemeen is een na-behandeling voor het verfrissen van de kleur nodig: voor de wenkbrauwen — na 10-12 maanden (met een extreem vette huid kan dit tot 6 maanden zijn); voor de lippen – na 10-12 maanden; voor de ogen – na 2-3 jaar.