sociaal

Permanente make-up op de lippen

De lippen spelen een belangrijke rol in ons leven. Ze bepalen de uitdrukking van het gezicht en we gebruiken ze om te eten, zoenen en spreken. U wilt ze niet alleen koesteren maar ook zo mooi mogelijk maken. Dat kan met LipPigmentatie. LipPigmentatie kan de volgende cosmetische problemen oplossen:

permanent-makeup-_6
 • lippen zonder kleur;
 • lippen die contour en kleur verloren (bijvoorbeeld door de herpes);
 • lippen met plekjes van Fordyce;
 • allergie voor cosmetica

LipPigmentatie is een Semi-PMU wat toegepast wordt door middel van een machinaal nano-naald. Dit zorgt voor een natuurlijke look op de lippen: een mooiere vorm, natuurlijke asymmetrie aan te passen, mooiere natuurlijke tinten op de lippen, om pigmentverlies op de lippen weg te werken.

Voordat de LipPigmentatie wordt geplaatst, wordt eerst de vorm van de lippen getekend. De symmetrie van de lippen wordt berekend door de speciale tools te gebruiken. LipPigmentatie is om correcties in kleur en vorm aan te brengen, zonder een zwaar make-upeffect en lipvergroting. Het pigment wordt gekozen afhankelijk van uw wens. Na genezing wordt het pigment een aantal tinten lichter van kleur.

 

Er zijn verschillende soorten LipPigmentatie:

image1

FulLips

U kunt ervoor kiezen om uw lippen geheel in te kleuren. De kleurintensiteit kan u kiezen tussen aqurel tot lippenstifteffect.

image3

Ombré Lips

U kunt ervoor kiezen om vanuit de rand een kleur naar binnen te laten vervagen. Hierdoor krijgt u zonder make-up op uw lippen een soort natuurlijk ombré effect waardoor uw lippen voller lijken.

De behandeling wordt beschouwd als niet pijnlijk door de meesten, maar wordt als pijnlijk beschouwd bij dames met een zeer lage pijngrens. Met behulp van verdoving kan de pijn veel verminderen.

Voorbereiden voor de behandeling

 • zorg 1 week ervoor goed voor uw lippen met behulp van een vaseline (labello). Uw lippen moeten niet droog zijn. Genoeg water drinken helpt ook tegen de droge lippen. Als u velletjes op uw lippen heeft gebruik dan een zachte scrub. Vrouwen die vroeger Herpes Simplix-virus hebben gehad, kunnen dit na de LipPigmentatie verwachten. Om dit niet te laten gebeuren moet er 1 week vóór en in ieder geval na de behandeling een geschikt preparaat voor profylaxe worden aangebracht. Een consultatie met een arts is absoluut noodzakelijk voor dit doel.
 • 24 uur ervoor geen alcohol, koffie, tea, energiedranken, aspirine, paracetamol nuttigen. Door die producten wordt het bloed dunner daardoor kan het pigment met het bloed kan weggaan.

 

Nazorginstructie

Nieuwe PMU is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooie PMU leiden. Als je PMU goed verzorgt, duurt het vier tot zes weken tot de behandelde huid genezen is. Nazorg na de behandeling is 70% van het succes van de behandeling. Volg de voorgeschreven adviezen, want als je dat niet doet kan je tot 80% van de pigmenten kwijt.

Dag 1

Eerste dag is belangrijkste dag.

 • 30 minuten na de behandeling dient u de zone van de behandeling zacht te vegen met een schoon wattenschijfje in combinatie met lauw water(om het wondvocht te verwijderen). Raak de huid rondom de zone van de behandeling niet aan met uw handen, doe dit met een wattenschijfje. Op uw handen leven bacteriën, welke de kans op een infectie kunnen vergroten.
 • Breng hierna met een schoon wattenstaafje een dun laagje vaseline, welke u van uw specialist heeft meegekregen.

Herhaal deze behandeling 5 keer per dag (elke 2 uur). Als de behandeling laat in de middag of in de avond heeft plaatsgevonden, voert u bovengenoemde handeling voor het slapen uit.

 • Niet uw tanden poetsen en geen warme of pittige producten eten en drinken.

Dag 2 tot en met 3 dagen

Als uw lippen droog aan voelt, smeer dan met een schoon wattenschijfje vaseline op uw lippen.

Wat te vermijden?

Dag 1 tot en met dag 3

 • geen crème op uw lippen behalve de verzorgende crème die u heeft meegekregen;
 • geen make-up aanbrengen op uw lippen;
 • niet uw lippen met strakke of bevuilde kleding bedekken;
 • ga niet naar de sauna, het zwembad, de zon of de zonnebankstudio;
 • geen stoom, koude of warme lucht of massage bij het gezicht
 • indien op uw lippen de korsten beginnen te vormen, dan moet u dit niet eraf halen

De eerste 30 dagen:

Geen gezichtsbehandeling, geen (fruitzuur) peeling, geen microdermabrasie, geen laserbehandelingen (dit kan de gepigmenteerde huid beïnvloeden waardoor pigmentverlies/ verbranding op kan treden). Het gebruik van antibiotica en hormonale behandelingen kunnen invloed hebben op de houdbaarheid van het pigment (sneller vervagen). Gebruik een zonnebrandcrème indien u naar buiten gaat, maar let op: op de zone van de behandeling kan dit pas na de 14e dag.