sociaal

Permanente make-up op de ogen

De oogleden en wimpers laten de ogen spreken. Met Semi-permanente make-up op de ogen kan het aanzicht en de uitstraling van de ogen worden veranderd en uiteraard worden verfraaid. Het geeft een natuurlijke en volle oogopslag. Zo kunnen ook te grote of te kleine ogen optisch in de juiste verhouding worden gebracht op het totale aangezicht. Altijd mooie ogen, zonder uzelf zorgen te hoeven maken over uitgelopen make-up.

Semi-PMU op de ogen wordt toegepast door middel van een machinaal nano-naald. Er zijn verschillende soorten PMU op de ogen mogelijk. Bij de eerste stap zal het te behandelen gebied met een penseeltje worden getekend, om zeker te zijn van de juiste soort en stijl.

image1

Deepliner

Voor het natuurlijkste resultaat kies u voor een deepliner. Dit is een lijntje tussen de wimperhaartjes, waardoor u een sprekendere oogopslag krijgt en uw wimpers meer voller lijken, zonder dat de eyeliner duidelijk zichtbaar is.

Deze soort permanent make-up geschikt voor elke vorm van ogen. Deepliner is heel uitgebreid omdat het basis make-up is. Bijvoorbeeld als u wilt make-up niet dragen kunt u een beeld met deze soort make-up maken. De deepliner is ook goede basis voor alle soorten make-up.

12

Eyeliner

Andere soort permanente make-up op de ogen is eyeliner. In dit geval worden lijntjes langs het bovenste of/en onderste ooglid getrokken met ‘een staartje’ erbij. U kunt kiezen voor een dunne of brede eyeliner. Deze soort permanente make-up is niet te veelzijdig universeel. Maar dit is een geweldige manier om een ​​klassieke zwarte eyeliner te maken, vooral als u gewend bent elke dag eyeliner te dragen. En tekenen voor uzelf eyeliners zodat zij hetzelfde, rechte en netjes zijn is niet makkelijk.

223

Eyeliner kan ook strak of zacht zijn. Zachte eyeliner heeft geen duidelijke grenzen, alsof u het met potlood is getekend. Met behulp van zachte eyeliner kan sprekendere oogopslag krijgen, de vorm van ogen mooier maken zonder zware effect. Deze soort permanente make-up op de ogen is ook meer geschikt voor leeftijdsklanten.

image5

Eyeliner met schaduw

Daarnaast kunt u ook kiezen voor schaduw bij het eyeliner. Met behulp van schaduwtechniek kan echt mooie resultaat crieëren, die meer felle is dan bovenstaande. Deze soort permanente make-up op de ogen kan cosmetische oogschaduw vervangen.

Zo kan de vorm van de ogen aanpassen, zowel visueel uitrekken als afronden. Maar zo’n felle permanente make-up is niet voor iedereen geschikt en niet voor elk geval. Bijvoorbeeld als bovenooglid overhangend is past deze permanente make-up niet.

De huid rondom uw ogen is gevoelig. Het laten aanbrengen van permanente make-up ogen schrikt soms af. Vaak is het de angst, omdat er zo vlak bij uw ogen met een naald wordt gewerkt, groter dan de angst om echt pijn te ervaren. Iedereen heeft een zekere pijngrens. De een is al wat gevoeliger dan de ander.  Het aanbrengen van permanente make-up bij de ogen is niet echt pijnlijk te noemen. Gevoelloos is de behandeling zeker niet, maar de meeste vrouwen spreken niet over behoorlijke pijn. U kunt een prikkelend gevoel ervaren als de naald uw huid raakt. Achteraf gezien valt de mate van pijn bij veel mee. Met behulp van verdoving kan de pijn veel verminderen.

 

Voorbereiden voor de behandeling

 • maak 1 weer ervoor geen gebruik van lash lift op uw wimpers;
 • wimperextensions moeten vooraf er afgehaald worden;
 • de make-up op uw ogen moet zijn verwijdert;
 • contactlenzen moet ervoor uit, dit is om te voorkomen dat er stoffen tijdens het behandelen onder de lens gaan zitten. Vergeet niet het lezendoosjes met vloeistoffen mee te nemen;
 • 24 uur ervoor geen alcohol, koffie, tea, energiedranken, aspirine, paracetamol nuttigen. Door die producten wordt het bloed dunner daardoor kan het pigment met het bloed kan weggaan.

 

Nazorginstructie

Nieuwe PMU is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooie PMU leiden. Als je PMU goed verzorgt, duurt het vier tot zes weken tot de behandelde huid genezen is. Nazorg na de behandeling is 70% van het succes van de behandeling. Volg de voorgeschreven adviezen, want als je dat niet doet kan je tot 80% van de kleur kwijt.

Dag 1

 • op de dag na de behandeling moet u minder drinken en leg een coole kompres op de ogen om wallen te verminderen;
 • als u alleen deepliner hebt gedaan dan brengt u geen crème aan;
 • als u eyeliners hebt gedaan dan moet u 30 minuten na de behandeling u de zone van de behandeling zacht vegen met een schoon wattenschijfje in combinatie met lauw water(om het wondvocht te verwijderen). Raak de huid bij de zone van de behandeling niet aan met uw handen, doe dit met een wattenschijfje. Op uw handen leven bacteriën, welke de kans op een infectie kunnen vergroten;
 • breng hierna met een schoon wattenstaafje een dun laagje vaseline, welke u van uw specialist heeft meegekregen.

Herhaal deze behandeling 5 keer per dag (elke 2 uur)

Dag 2 tot en met 7 dagen

 • bij het wassen en douchen mogen ogen niet nat worden. Als u het gezicht wast, pas dan op voor de zone van de behandeling; u mag geen water en gezichtswasmiddel aanbrengen op de zone van de behandeling;
 • de zone van de behandeling schoonvegen is niet meer nodig;
 • breng 2 keer per dag met een schoon wattenstaafje een dun laagje vaseline, welke u van uw specialist heeft meegekregen (voor eyeliners).

Wat te vermijden?

Dag 1 tot en met dag 7

 • geen crème op de zone van de behandeling aanbrengen behalve de verzorgende crème die u heeft meegekregen
 • geen make-up aanbrengen op uw ogen
 • niet aan uw ogen krabben;
 • vermijd sport waar bij u veel bij zweet;
 • ga niet naar de sauna, het zwembad, de zon of de zonnebankstudio
 • geen stoom, koude of warme lucht;
 • indien op de zone van de behandeling korsten beginnen te vormen, dan moet u dit niet ervan af halen

De eerste 30 dagen:

Geen wimpersextenshions, geen lash lift, geen wimpers verven, geen crèmes met groeifactoren, geen laserbehandelingen (dit kan de gepigmenteerde huid beïnvloeden waardoor pigmentverlies/ verbranding op kan treden). Het gebruik van antibiotica en hormonale behandelingen kunnen invloed hebben op de houdbaarheid van het pigment (sneller vervagen).