sociaal

Permanente make-up op de wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn een enorm belangrijk onderdeel van het gezicht, het is dan ook belangrijk om ze goed bij te houden. Ze geven eengezicht karakter dat is uiteraard heel belangrijk bij het uiten van emoties en expressies. Wanneer wenkbrauwen de verkeerde vorm hebben, dan kan dit soms heel vreemd overkomen. Bijvoorbeeld wanneer de wenkbrauwen te hoog en te rond zijn, dan kan iemand de hele tijd een verbaasde gezichtsuitrukking hebben. De wenkbrauwen maken de ogen ook meer sprekend.

Permanente make-up kan u helpen om mooie wenkbrauwen te krijgen die het beste passen bij de vorm van uw gezicht. Het kan u ook helpen om uw wenkbrauwen voller en sprekender te maken. Voordat de permanene make-up wordt geplaatst, worden eerst de vorm van de wenkbrauwen getekend.  De symmetrie tussen de wenkbrauwen wordt berekend met behulp van speciale tools. De klant houdt hierbij de ogen gesloten, omdat op deze manier de gezichtsspieren, die de vorm van de wenkbrauwen kunnen beïnvloeden, ontspannen zijn. Het pigment wordt zo gekozen dat het past bij de natuurlijke kleur van de wenkbrauwen en de huid. Na genezing wordt het pigment een aantal tinten lichter van kleur.

 

Er zijn verschillende soorten permanente make-up voor de wenkbrauwen mogelijk. Uw keuze wordt gemaakt afhankelijk van uw eigen wenkbrauwen, huidtype en uw wens.

brow_3

PowderBrows

Bij PowderBrows worden de wenkbrauwen volledig ingeschaduwd. Maar de naam zegt het al: ‘powder’. Met deze techniek van permanente make-up wordt op een heel subtiele wijze pigment aangebracht waardoor het lijkt alsof u uw wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleur, maar het resultaat is semi-permanente make-up. PowderBrows is een nieuwe  techniek Semi-PMU die wordt toegepast door middel van een machinaal nano-naald. Dit lijkt op tatoeëren, maar met Semi-PMU wordt het pigment in de oppervlaktelagen van de huid aangebracht,  terwijl met tatoeëren het pigment dieper wordt aangebracht. Daarnaast worden bij Semi-PMU speciale pigmenten gebruikt,  deze verschillen van tattoopigmenten.

brow_2

Microblading

Microblading 3D hairstrokes zijn niet van echt te onderscheiden. Uw wenkbrauwen worden op een zeer natuurlijke wijze geperfectioneerd. In tegenstelling tot de geschaduwde wenkbrauwen, worden de hairstrokes handmatig gezet. De haartjes worden altijd in de richting van de natuurlijke haargroei gezet, dit zorgt voor een realistisch en natuurlijk ogend resultaat. Haartje voor haartje wordt de wenkbrauw langer, breder of gewoon wat voller gemaakt. Uw wenkbrauwen worden niet geheel ingekleurd, tussen de haartjes blijft nog steeds wat van de huid zichtbaar.

In sommige gevallen is beter om twee technieken tegelijk te gebruiken om het beste resultaat te creëren.

Ombre Microblading

Als op de wenkbrauwen helemaal geen haartjes meer zijn of er zijn alleen haartjes op sommige plekjes dan kan Microblading in combinatie met schaduw techniek die problemen oplossen.

Mixed techniek PMU op de wenkbrauwen

Bij sommige mensen zitten de wenkbrauwen op een grote afstand van elkaar. In zo’n situatie is het onmogelijk om, met alleen het gebruik van powder techniek, een mooie resultaat te krijgen. Het toepassen van Mixed powder techniek in combinatie met hairstrokes techniek (om het begin van de wenkbrauwen te invullen) is beste oplossing.

De gevoeligheid tijdens de behandeling verschilt per persoon. Sommigen vergelijken de gevoeligheid tijdens de behandeling met epileren.

 

Voorbereiden voor de behandeling

 • 1 maand ervoor wordt het niet aanbevolen om de vorm van de wenkbrauwen corrigeren (epilieren en knippen). Het is beter om haartjes te laten groeien, zodat de behandelaar de beste vorm en techniek kan adviseren op basis van volheid uw wenkbrauwen en richting van natuurlijke haargroei
 • 1 week ervoor vermijd zon en UV-straling en onderga geen gezichtsbehandelingen met peeling of herstellen
 • 24 uur ervoor geen alcohol, koffie, tea, energiedranken, aspirine, paracetamol nuttigen. Door die producten wordt het bloed dunner daardoor kan het pigment met het bloed kan weggaan.

 

Nazorginstructie

Nieuwe PMU is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooie PMU leiden. Als je PMU goed verzorgt, duurt het vier tot zes weken tot de behandelde huid genezen is. Nazorg na de behandeling is 70% van het succes van de behandeling. Volg de voorgeschreven adviezen, want als u dat niet doet, dan kunt u 80% van de kleur kwijt.

Dag 1

Eerste dag is belangrijkste dag.

 • 30 minuten na de behandeling dient u de zone van de behandeling zacht te vegen met een schoon wattenschijfje in combinatie met lauw water(om het wondvocht te verwijderen). Raak de huid (rondom) de wenkbrauwen niet aan met uw handen, doe dit met een wattenschijfje. Op uw handen leven bacteriën, welke de kans op een infectie kunnen vergroten;
 • dep de wenkbrauwen droog met een nieuw wattenschijfje;
 • breng hierna met een schoon wattenstaafje een dun laagje vaseline, welke u van uw specialist heeft meegekregen.

Herhaal deze behandeling 5 keer per dag (elke 2 uur). Als de behandeling laat in de middag of in de avond heeft plaatsgevonden wordt aangeraden om de zone van de behandeling af te dekken met een stukje plastic huishoudfolie of PhiPatch (welke u van uw specialist heeft meegekregen). Dit beschermt de zone van de behandeling tegen eventueel aanraken (infectie) en ook om een grote korstjes niet te krijgen.

Dag 2 tot en met dag 10

 • als u een PhiPatch op uw wenkbrauwen had dan moet u dit eerste verwijderen en voor de laatste keer vegen;
 • bij het wassen en douchen mag u de wenkbrauwen niet nat maken. Als u het gezicht wast, pas dan op voor de zone van de behandeling; geen water en gezichtswasmiddel aanbrengen op de zone van de behandeling;
 • vegen in de zone van de behandeling is niet meer nodig;
 • breng 2 keer per dag met een schoon wattenstaafje een dun laagje vaseline aan (alleen voor normale of droge huid), welke u van uw specialist heeft meegekregen. Voor de vette huid is niet nodig.

Wat te vermijden?

Dag 1 tot en met dag 7

 • geen crème op uw wenkbrauwen aanbrengen behalve de verzorgende crème die u heeft meegekregen;
 • geen make-up aanbrengen op uw wenkbrauwen;
 • niet uw wenkbrauwen krabben;
 • niet uw wenkbrauwen met strakke of bevuilde kleding bedekken;
 • vermijd sport waarbij u veel zweet;
 • ga niet naar de sauna, het zwembad, de zon of de zonnebankstudio;
 • geen stoom, koude of warme lucht of massage bij het gezicht;
 • indien op uw wenkbrauwen korsten beginnen te vormen, dan moet u dit niet eraf halen

De eerste 30 dagen:

Geen wenkbrauwen verven, gezichtsbehandeling, geen (fruitzuur) peeling, geen microdermabrasie, geen crèmes met groeifactoren, geen laserbehandelingen (dit kan de gepigmenteerde huid beïnvloeden waardoor pigmentverlies/ verbranding op kan treden). Het gebruik van antibiotica en hormonale behandelingen kunnen invloed hebben op de houdbaarheid van het pigment (sneller vervagen). Gebruik een zonnebrandcrème indien u naar buiten gaat, maar let op: op de zone van de behandeling kan dit pas na de 14e dag.

 

Hieronder kunt u zien ongeveer de genezing process na de behandeling van semi-permanente make-up op de wenkbrauwen.